"Свято наближається" або створємо новорічний настрій.

"Свято наближається" або створємо новорічний настрій.

13 грудня 2018 року на базі Городнянської станції юних техніків відбувся семінар-практикум для вчителів початкових класів, вихователів груп подовженого дня та вчителів образотворчого мистецтва "Свято наближається" (виготовлення новорічних іграшок та сувенірів).
Семінар відвідали вчителі Городнянської ЗОШ І-ІІІ ст.№2, Городнянської районної гімназії, Дібрівненської ЗОШ та інших навчальних закладів міста.

Початково-технічне моделювання допомагає розвивати індивідуальні особливості учнів (пам'ять, увагу, логічне мислення, інтуїцію, творчі здібності); застосовувати отримані знання в стандартних і нестандартних ситуаціях; виховувати стриманість, самостійність, працьовитість, вміння раціонально використовувати свій робочий час, роботу в парах, поважати думку однокласників.

Під час проведення семінару було розглянуто наступні теми:

1. Новорічні вітальні листівки та іграшки;
2. Подарункові коробочки;
3. Різдвяний віночок.

/Files/images/3/IMG_0705.JPG Виготовлення новорічної листівки – це безмежне поле для фантазії і творчості. Що тільки не можна використати для її виготовлення: ґудзики, нитки, тканину, кольоровий і гофрований папір, пластилін, гірлянди, блискітки, вату, стрічки, фольгу, бісер, пір’я…/Files/images/3/IMG_0707.JPG Так, керівник гуртка початково-технічного моделювання Шулдик Людмила Степанівна та керівник гуртка "Паперопластика" Кузнецова Ірина Олегівна підготували теоретичний та наочний матеріал по виготовленню новорічних листівок з використанням різних видів матеріалів.

/Files/images/3/IMG_0732.JPG /Files/images/3/IMG_0738.JPG /Files/images/3/IMG_0767.JPG /Files/images/3/IMG_0797.JPG /Files/images/3/IMG_0721.JPG

Практичне виготовлення новорічних листівок з дітьми несе наступні завдання:
- розвивати інтерес дітей до художньої творчості;
- розвивати бажання робити подарунки своїми руками;
- виховувати самостійність, акуратність в своїй роботі, любов до ближніх.

/Files/images/3/IMG_0791.JPG Метою виготовлення з дітьми подарункових коробочок є можливість поглибити ступінь оволодіння прийомами використання різних матеріалів, технік для виготовлення і оздоблення сувенірів: паперопластика, оригамі, квілінг, канзаші та нетрадиційні техніки, ; розвивати логічне мислення, художню уяву, естетичний смак; виховувати охайність, працелюбність, повагу до культури інших народів, акуратність під час роботи з різними матеріалами.
Чудовий наочний та теоретичний матеріал з виготовлення подарункових коробочок підготувала та подала для присутніх Наталя Вікторівна Пилипенко, керівник гуртка початково-технічного моделювання.

/Files/images/3/IMG_0708.JPG /Files/images/3/IMG_0736.JPG /Files/images/3/IMG_0786.JPG /Files/images/3/IMG_0728.JPG

/Files/images/3/IMG_0710.JPG Різдвяний віночок не просто прикраса, але й оберіг. Варіацій їх сила-силенна: вони можуть бути зроблені як з живого матеріалу – гілок, ягід і шишок, так і з самого несподіваного. Традиційними кольорами різдвяного вінка є зелений, червоний, золотий і білий.
Метою виготовлення новорічних віночків з дітьми є закріплення вміння поєднувати різні матеріали, вчити учнів виготовляти стилізовані різдвяні віночки; розвивати вміння планувати послідовність дій під час роботи, бажання створювати красиві прикраси власноруч, творчу уяву, фантазію; прищеплювати бережне ставлення до природи та народних традицій.
Тему виготовлення різдвяного віночка, а також показала чудовий наочний матеріал розкрила для присутніх Людмила Степанівна Шулдик, керівник гуртка початково-технічного моделювання.

/Files/images/3/IMG_0724.JPG /Files/images/3/IMG_0727.JPG /Files/images/3/IMG_0803.JPG /Files/images/3/IMG_0715.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 254

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 16 Жовтня 2023

Фотогалерея